KarstadtQuelle: Πρόβλεψη για χαμηλότερα κέρδη τη χρήση

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της
Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2006 11:10

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης, προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία πολυκαταστημάτων της Γερμανίας, KarstadtQuelle AG, καθώς οι παραγγελίες μέσω του ταχυδρομείου συνεχίζουν να μειώνονται. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν έως 8,9%.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη θα αυξηθούν 10% από τα 544 εκατ. ευρώ (698 εκατ. δολ.) το 2005, εξαιρουμένων τα πωλήσεων του σκέλους του real estate, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, πριν από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ντίσελντορφ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Thomas Middelhoff, προσπαθεί να αναχαιτίσει τη μείωση των πωλήσεων στο σκέλος παραγγελιών μέσω ταχυδρομείου, Quelle και Neckermann στη Ρωσία και σε άλλες χώρες της Ανατολική Ευρώπης. Η εταιρεία επιδιώκει το ήμισυ των παραγγελιών της μέσω του ταχυδρομείου να πραγματοποιείται εκτός Γερμανίας μέσα σε τρία χρόνια, καθιστώντας την έτσι λιγότερο εξαρτημένη από τη χώρα της στην οποία μειώνεται η ζήτηση.

Οι μετοχές της εταιρείας, υποχώρησαν έως 1,54 ευρώ, φθάνοντας στα 15,85 ευρώ η μία στη Φραγκφούρτη και σημείωσαν απώλειες 6,8%, φθάνοντας στα 16,20 ευρώ η μία, σήμερα στις 9:13 π.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα