Telstra: Η μείωση των κερδών, απειλεί την πώληση μετοχών

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006 08:23

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 46% σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης τα κέρδη της Telstra Corp., απειλώντας το σχέδιο της κυβέρνησης της Αυστραλίας, να πουλήσει το λοιπό μερίδιο αξίας 25 δισ. δολ. Αυστραλίας (19 δισ. δολ. ΗΠΑ), της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στο 1,04 δισ. δολ. Αυστραλίας το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από 1,93 δισ. δολ. Αυστραλίας, πριν από ένα χρόνο, καθώς οι καταναλωτές εγκατέλειψαν τα σταθερά τηλέφωνα για τα πιο φθηνά κινητά και τις υπηρεσίες Internet. Τα στοιχεία του δευτέρου εξαμήνου υπολογίστηκαν με βάση τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου που αφαιρέθηκαν από το σύνολο της χρήσης, κατά την οποία ανήλθαν σε 3,18 δισ. δολ. Αυστραλίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Μελβούρνη.

Η μείωση στα κέρδη της Telstra συνεχίζει να απειλεί με μείωση τα μερίσματα, καθιστώντας έτσι την εταιρεία λιγότερο ελκυστική στους επενδυτές και δυσκολότερο για την κυβέρνηση να πουλήσει τις μετοχές της, οι οποίες έχουν σημειώσει απώλειες πλέον του 50% από την προηγούμενη πώληση μετοχών της το 1999.

Σήμερα στις 11:30 π.μ. στο Σύδνεϋ, οι μετοχές της Telstra υποχώρησαν 3 σεντς, φθάνοντας στα 3,77 δολ. Αυστραλία η μία, ενώ διαπραγματεύονται λιγότερο από το ήμισυ των 7,80 δολ. Αυστραλίας η μία, ποσόν με το οποίο διατέθηκαν από την κυβέρνηση της χώρας το 1999.

Τις επόμενες εβδομάδες θα συνεδριάσουν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης για να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν ή όχι στην πώληση των μετοχών της Telstra.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα