Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006 08:24

* ΕΞΠΡΕΣ: "Αυστηρότητα στις δαπάνες - παροχές σε χαμηλόμισθους. Ισορροπημένο "μίγμα" οικονομικής πολιτικής με τον νέο Κρατικό Προϋπολογισμό".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μίνι" ασφαλιστικό με γεύση παροχών. Ευνοϊκές ρυθμίσεις ένα μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Κερδίζουμε τον... φθηνό τουρισμό. Σημαντική αύξηση στις τουριστικές αφίξεις, όχι -όμως- και στο συνάλλαγμα".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μηνύματα ανάκαμψης από τη βιομηχανική παραγωγή. Αύξηση κατά 3,7% σημείωσε ο δείκτης τον Ιούνιο".

Οικονομική πολιτική 2007

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Αυστηρή πολιτική δημοσίων δαπανών, αλλά και παροχές προς τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα, θα περιλαμβάνει η οικονομική πολιτική του 2007. Την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης με τους υφυπουργούς Π. Δούκα και Χ. Φώλια αποφάσιζαν, σε χθεσινή σύσκεψη, για τη διαμόρφωση των μεγεθών του νέου Προϋπολογισμού τη συγκρατημένη -έως 2%- αύξηση των λειτουργικών δαπανών, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λ. Ζαγορίτης προανήγγειλε πρωθυπουργικές εξαγγελίες για παροχές".

Βιομηχανική παραγωγή

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "Εντυπωσιακή άνοδο παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο, γεγονός που αποδίδεται στην αυξημένη ζήτηση προϊόντων τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Ιδιαίτερα επισημαίνεται η μεγάλη άνοδος της μεταποίησης κατά 3,7%. Η άνοδος της παραγωγής του δευτερογενούς τομέα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για διατήρηση σε υψηλά επίπεδα της απασχόλησης και του ρυθμού ανάπτυξης".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα