ING: Υψηλότερα κέρδη από την online τραπεζική και τις ασφάλειες

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006 08:36

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 30% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ολλανδίας, ING Groep NV, αποτέλεσμα των υψηλότερων εσόδων από την online τραπεζική, σε συνδυασμό με τα κέρδη από τις ασφάλειες σε Ασία και Ευρώπη.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,01 δισ. ευρώ (2,59 δισ. δολ.) από 1,55 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ING που εδρεύει στο Αμστερνταμ. Κατά μέσον όρο, 21 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 1,69 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της ING σημείωσαν άνοδο 46 σεντς, φθάνοντας στα 32,42 ευρώ η μία χθες στο Αμστερνταμ, ωθώντας τα κέρδη μέσα στο έτος στο 11%. Την ίδια χρονική περίοδο, ο Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index, σημείωσε άνοδο 7,7%. Η χρηματιστηριακή αξία της ING ύψους 71,5 δισ. ευρώ είναι η τρίτη μεγαλύτερη μεταξύ των εταιρειών παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των 12 χωρών μελών της Ε.Ε. που συναλλάσσονται με το ευρώ, μετά την Santander Central Hispano SA της Ισπανίας και την BNP Paribas SA της Γαλλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα