Στα υψηλότερα τριών εβδομάδων ο χαλκός στο Λονδίνο

Εξ αιτίας της απεργίας στο μεγαλύτερο ορυχείο στον κόσμο στη Χιλή
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006 09:34

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι τιμές του χαλκού στο Λονδίνο και στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών εβδομάδων, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η ανάπτυξη των προμηθειών ενδέχεται να υστερήσει εξ αιτίας της απεργίας στο ορυχείο Escondida της Χιλής, το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Οι ηγέτες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ορυχείου, το οποίο πέρυσι προμήθευσε το 8,5% του χαλκού παγκοσμίως, ανέστειλαν χθες τις διαπραγματεύσεις τους, μετά την αποτυχία λήψης απόφασης κατά τη συνάντησή τους μία ημέρα πριν. Η BHP Billiton, που έχει στην κυριότητά της μερίδιο ελέγχου του ορυχείου, θα συναντηθεί σήμερα στις 5 μ.μ. με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ νωρίτερα ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να σταματήσει τις παραδόσεις χαλκού στα χυτήρια της Ασίας και της Ευρώπης, εξ αιτίας της απεργίας.

Ο χαλκός για το παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε άνοδο έως 70 δολ., ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 8.100 δολ. ο μετρικός τόνος στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (London Metal Exchange), τα υψηλότερα επίπεδα από τις 17 Ιουλίου. Το μέταλλο στις 12:16 μ.μ. ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκε στα 8.082 δολ. ο τόνος

Το μέταλλο για παράδοση Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο έως 2.560 γιουάν, ποσοστό 3,8%, φθάνοντας στα 70.250 γιουάν (8.818 δολ.) ο μετρικός τόνος στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Διαπραγματεύθηκε στα 70.020 γιουάν στο μέσον της συνεδρίασης στις 11:30 π.μ., τοπική ώρα.

Ο χαλκός για άμεση παράδοση στην Changjiang, τη μεγαλύτερη αγορά σποτ της Σαγκάης, σημείωσε άνοδο έως 2,9%, φθάνοντας στα 69.900 γιουάν ο τόνος.

Το μέταλλο για παράδοση Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,5 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 3,725 δολ. η λίμπρα στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 12:08 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα