Tesco: Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής της Βρετανίας

Εκτός του κλάδου των τροφίμων, σύμφωνα με την Verdict
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006 09:44

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ εταιρεία λιανικής πώλησης – εκτός αυτής των τροφίμων – θα καταστεί η Tesco Plc, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, σύμφωνα με έκθεση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η Tesco θα ξεπεράσει την Argos Retail Group, το σκέλος λιανικής πώλησης της GUS Plc, μέχρι τα τέλη του έτους, σύμφωνα με την έκθεση της Verdict Research, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ARG ιδιοκτήτρια της Argos και της αλυσίδας Homebase ελέγχουν σήμερα το 3,3% των λιανικών πωλήσεων της Βρετανίας – εκτός των τροφίμων – έναντι του 3,2% που ελέγχει η Tesco, σύμφωνα με την Verdict.

Mέχρι τα τέλη του έτους η Verdict προβλέπει ότι το μερίδιο της Tesco στην αγορά λιανικής της Βρετανίας – εκτός των τροφίμων – θα έχει αυξηθεί στο 3,6%, ενώ το μερίδιο της ARG θα αυξηθεί στο 3,5%.

Πέρυσι η Tesco παρουσίασε τα καταστήματα Homeplus που διαθέτουν άλλα εκτός τροφίμων προϊόντα. Η εταιρεία είχε μέχρι τον Μάϊο 1.897 καταστήματα και σχεδιάζει να ανοίξει άλλα 153 καταστήματα μεταξύ 2006 και 2007, όπως αναφέρεται στο Web site της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα