RWE: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση των κερδών

Αναθεώρησε τις προβλέψεις της
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006 09:23

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ αύξηση από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφελείας της Ευρώπης, RWE AG, λέγοντας ότι τα κέρδη για το σύνολο της χρήσης θα είναι στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας της πρόβλεψης.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 611 εκατ. ευρώ (787 εκατ. δολ.) ή 1,09 ευρώ ανά μετοχή, από 452 εκατ. ευρώ ή 81 σεντς ανά μετοχή το δεύτερο τρίμηνο του 2005, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η RWE εκτιμά ότι τα κέρδη της στο σύνολο του έτους θα αυξηθούν 10%, μετά την προηγούμενη της πρόβλεψη για αύξηση 10% έως 20%.

Οι μετοχές της υποχώρησαν 9,4% το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης. Ο δείκτης του γερμανικού χρηματιστηρίου DAX, υποχώρησε 4,8% και των μετοχών των 19 εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Electric Index σημείωσε απώλειες 4% την ίδια χρονική περίοδο.

Τα κέρδη της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο, διαμορφώθηκαν χαμηλότερα της πρόβλεψης των 12 οικονομικών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 672 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν 8,3%, στα 10,52 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο και τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν αύξηση 23%, στο 1,85 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της διοίκησής της.

Η RWE εκτιμά ότι το καθαρό χρέος της θα αυξηθεί στα 10 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους, υψηλότερα από τα 9,45 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα