Θετικά αποτελέσματα για την Αγροτική Ασφαλιστική, Ζωής

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2001 12:50
UPD:12:52

Αύξηση σημείωσαν τα κέρδη της Αγροτικής Ασφαλιστικής, αλλά και η παραγωγή ασφαλίστρων της Ασφαλιστικής Ζωής του ομίλου της ΑΤΕ, το πρώτο τετράμηνο του 2001, έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η Αγροτική Ασφαλιστική εμφάνισε αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων κατά 8% και σημαντική μείωση της συμμετοχής των ασφαλίστρων της αστικής ευθύνης του κλάδου αυτοκινήτων στο σύνολο της παραγωγής της εταιρείας, η οποία έως το τέλος του έτους προβλέπεται να περιορισθεί στο 50% από 56% που ήταν το 2000.

Τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 12%, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου.

Σημαντική αύξηση εμφάνισε από την άλλη πλευρά, η παραγωγή ασφαλίστρων της Αγροτικής Ζωής το πρώτο τετράμηνο, η οποία υπερέβη το 60% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ενώ το συνολικό χαρτοφυλάκιο ασφαλίστρων αυξήθηκε κατά περίπου 29%.

Οι δύο εταιρείες, προωθούν τα επενδυτικά τους προγράμματα στο εξωτερικό (Ρουμανία, Γερμανία), την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο εσωτερικό (εταιρεία Bancassurance), αλλά και τα έργα υποδομής, όπως την μηχανογράφηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα