Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2001 12:50

Θετικά αποτελέσματα για την Αγροτική Ασφαλιστική, Ζωής

Αύξηση σημείωσαν τα κέρδη της Αγροτικής Ασφαλιστικής, αλλά και η παραγωγή ασφαλίστρων της Ασφαλιστικής Ζωής του ομίλου της ΑΤΕ, το πρώτο τετράμηνο του 2001, έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η Αγροτική Ασφαλιστική εμφάνισε αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων κατά 8% και σημαντική μείωση της συμμετοχής των ασφαλίστρων της αστικής ευθύνης του κλάδου αυτοκινήτων στο σύνολο της παραγωγής της εταιρείας, η οποία έως το τέλος του έτους προβλέπεται να περιορισθεί στο 50% από 56% που ήταν το 2000.

Τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 12%, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου.

Σημαντική αύξηση εμφάνισε από την άλλη πλευρά, η παραγωγή ασφαλίστρων της Αγροτικής Ζωής το πρώτο τετράμηνο, η οποία υπερέβη το 60% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ενώ το συνολικό χαρτοφυλάκιο ασφαλίστρων αυξήθηκε κατά περίπου 29%.

Οι δύο εταιρείες, προωθούν τα επενδυτικά τους προγράμματα στο εξωτερικό (Ρουμανία, Γερμανία), την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο εσωτερικό (εταιρεία Bancassurance), αλλά και τα έργα υποδομής, όπως την μηχανογράφηση.