Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές για τέταρτη ημέρα καθώς η υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, αύξησε τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve έχει τελειώσει με το θέμα της αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού. Οι μετοχές της Nissan Motor Co. και της Samsung Electronics Co., οδηγούσαν την άνοδο.

Οι μετοχές της Advantest Corp. οδηγούσαν υψηλότερα τον κλάδο της τεχνολογίας, μετά την ανακοίνωση της Hewlett-Packard Co., ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν περισσότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 130,44 μονάδες στις 11:30 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 30 Μαΐου. Οκτώ από τους 10 κλάδους του δείκτη σημείωναν κέρδη.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei, σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 16.149,42 μονάδες, περιορίζοντας τις απώλειες που σημείωσε μέσα στο έτος. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές σε όλους τους δείκτες της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία και την Κίνα.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο και σε ποσοστό 1,2%. Οι μετοχές της BHP Billiton οδηγούσαν την άνοδο μετά την αντίστοιχη των τιμών των μετάλλων και την αναρρίχηση της τιμής του νικελίου τα μέγιστα, μέσα χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών.

Στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών, μετά την έκθεση για τις τιμές καταναλωτή – εκτός των τροφίμων και της ενεργείας – οι οποίες σημείωσαν άνοδο 0,2% τον Ιούλιο και με τον χαμηλότερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών. Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα μετά την αντίστοιχη για τις τιμές χονδρικής πώλησης, οι οποίες σημείωσαν απροσδόκητη πτώση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα