Για τέταρτη ημέρα υποχωρεί το πετρέλαιο

Μετά τη συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ και τη χαμηλότερη ζήτηση
Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2006 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε για τέταρτη ημέρα η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς οι εκθέσεις στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη υποχωρεί στη μεγαλύτερη αγορά πετρελαίου στον κόσμο και η ζήτηση της βενζίνης φθίνει με το τέλος της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό σε πέντε μήνες τον Ιούλιο και οι κατασκευές κατοικιών άρχισαν να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης. Η ζήτηση της βενζίνης υποχώρησε, τα μέγιστα μέσα σε τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου, υποχώρησε έως 55 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 71,34 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Οι τιμές του διαμορφώθηκαν στα 71,41 δολ. το βαρέλι στις 10:40 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Το πετρέλαιο υποχώρησε 8,9%, από τα επίπεδα ρεκόρ των 78,40 δολ. το βαρέλι, στα οποία αναρριχήθηκε στις 14 Ιουλίου.

Χθες το αργό πετρέλαιο έκλεισε στα 71,89 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 26 Ιουνίου. Οι τιμές του βρίσκονται 13% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι τιμές του υποχώρησαν χθες έως 71,53 δολ. το βαρέλι.

Οι προμήθειες της βενζίνης υποχώρησαν 2,27 εκατ. βαρέλια στα 205,4 εκατ. βαρέλια, ίσα με τον μέσον όρο πέντε ετών. Η ζήτηση από τα διυλιστήρια υποχώρησαν 1,7% στα 9,53 εκατ. βαρέλια ημερησίως, τα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιουνίου. Η ζήτηση μία εβδομάδα πριν, κυμάνθηκε στα 9,7 εκατ. βαρέλια, τα δεύτερα υψηλότερα παρά ποτέ.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου υποχώρησε 2,06 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στο 1,9575 δολ. το γαλόνι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Υποχώρησε 0,7%, φθάνοντας στο 1,9781 δολ. χθες, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 17 Μαΐου. Οι τιμές της έχουν υποχωρήσει 11% αυτόν τον μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα