Ciba: Ζημίες το α' εξάμηνο

Μετά την εκποίηση σκέλους της
Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2006 09:33

ΖΗΜΙΕΣ εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης οι μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χρωμάτων για πλαστικά στον κόσμο, Ciba Specialty Chemicals AG, αποτέλεσμα του κόστους εκποίησης του σκέλους βαφής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Οι καθαρές ζημίες διαμορφώθηκαν στα 202 εκατ. ελβετικά φράγκα (164 εκατ. δολ.) έναντι καθαρών κερδών 146 εκατ. ελβετικών φράγκων, πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα καθαρά της κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες, υποχώρησαν 4%, στα 95 εκατ. φράγκα.

Οι μετοχές της Ciba έχουν φέτος τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των 16 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Βloomberg Europe Chemicals Index, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το μέγεθος του ελλείμματος της εταιρείας, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών. Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε την απόλυση 2.500 εργαζομένων από τους 15.000 ανθρώπους που απασχολεί έως το 2009 και την αναχρηματοδότηση του ημίσεως του ομολόγου της ύψους 1 δισ. ελβετικών φράγκων.

Οι πωλήσεις της Ciba σημείωσαν άνοδο 9%, φθάνοντας στα 3,29 δισ. ελβετικά φράγκα, ενώ τα λειτουργικά κέρδη, εξαιρουμένου του κόστους αναδιοργάνωσης, αυξήθηκαν 5%, φθάνοντας στα 259 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την πρόβλεψη για υψηλότερες πωλήσεις το 2006, κέρδη και ρευστότητα.

Η Ciba εμφάνισε ζημίες μετά την αποποίηση του σκέλους βαφής κλωστοϋφαντουργικών ειδών, 224 εκατ. φράγκων.

Σε διαφορετική της ανακοίνωση, είπε σήμερα ότι σχεδιάζει να αγοράσει 500 εκατ. ελβετικά φράγκα του ομολόγου της ύψους 1 δισ. ελβετικών φράγκων που λήγει το 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα