Schindler: 37% η αύξηση των κερδών το εξάμηνο

Αποτέλεσμα των νέων σχεδίων ανελκυστήρων και της ζήτησης στην Ασία
Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2006 09:40

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 37% σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ανελκυστήρων στον κόσμο, Schindler Holding AG, καθώς τα νέα σχέδια τροφοδότησαν τη ζήτηση, σε συνδυασμό με τους Ασιάτες πελάτες που δαπάνησαν περισσότερα για τον εξοπλισμό της.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 225 εκατ. ελβετικά φράγκα (138 εκατ. δολ.) από 164 εκατ. φράγκα, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ελβετικής εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 17%, φθάνοντας στα 4,78 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η Schindler, που ανταγωνίζεται το σκέλος Otis της United Technologies Corp. και η Kone Oyj της Φινλανδίας, επεκτείνεται στην Κορέα για να καλύψει την αγορά ανελκυστήρων, η οποία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο, μετά τη σημαντική αύξηση που σημείωσαν οι κατασκευές σε ουρανοξύστες. Τον Μάρτιο, η εταιρεία συμφώνησε να αγοράσει μερίδιο 25,5% στην Hyundai Elevator της Ν. Κορέας, αντί του ποσού των 129 εκατ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα