Air Berlin: Αγοράζει την ανταγωνίστριά της DBA

Με στόχο την αύξηση των προορισμών και του αριθμού των επιβατών
Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2006 09:23

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της γερμανικής ανταγωνίστριάς της DBA, με στόχο την αύξηση των επιβατών που πραγματοποιούν επαγγελματικά ταξίδια, σε συνδυασμό με την προσθήκη πτήσεων για το Μόναχο και το Ντύσσελντορφ, έκλεισε η Air Berlin Plc, η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού μεταφορικού κόστους της Ευρώπης.

Η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Βερολίνο, δεν ανακοίνωσε το ακριβές ποσόν που θα καταβάλλει σε ευρώ για την απόκτηση της DBA.

Η Air Berlin, η οποία διέθεσε τις μετοχές της στο ευρύ κοινό τον Μάϊο, με στόχο τη χρηματοδότηση της επέκτασής της, είπε ότι η εξαγορά δεν θα επηρεάσει τα αποτελέσματά της στο σύνολο της χρήσης, ενώ τα κέρδη της θα αυξηθούν σημαντικά το 2006, σύμφωνα με τη δήλωση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή.

Επίσης σήμερα η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης ανήλθαν σε 30,1 εκατ. ευρώ (38,7 εκατ. δολ.) μετά από ζημίες 4,2 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδά της σημείωσαν αύξηση 22%, φθάνοντας στα 401 εκατ. ευρώ.

Η διαχείριση της DBA θα γίνει ξεχωριστά. Ο αναπληρωτής ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Martin Gauss και ο Peter Wojahn θα παραμείνουν επικεφαλής της. Οι συνδυασμένες εταιρείες θα μεταφέρουν περίπου 20 εκατ. επιβάτες φέτος.

Οι μετοχές της Air Berlin έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 18% από τη δημόσια εγγραφή της στην τιμή των 12 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα