Ping An: Πρώτη θα εκδώσει πιστωτικές κάρτες στην Κίνα

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2006 11:01

ΤΗΝ προσφορά πιστωτικών καρτών το επόμενο έτος στην Κίνα, κάνει η Ping An Insurance (Group) Co., η πρώτη εταιρεία έκδοσης πιστωτικών καρτών στην χώρα, με στόχο την είσοδό της σε μία αγορά της οποίας η ανάπτυξη προβλέπεται δεκαπλάσια έως το 2010.

Η Ping An θα εκδώσει πιστωτικές κάρτες «το συντομότερο δυνατόν», σύμφωνα με τον εκτελεστικό της διευθυντή, Louis Cheung, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Χονγκ Κονγκ. Η δεύτερη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας, απέσπασε την άδεια έκδοσης πιστωτικών καρτών στα 46 καταστήματά της, ξεπερνώντας τις προσφορές των ανταγωνιστριών της, με 4,9 δισ. γιουάν (613 εκατ. δολ) για το 89,24% της Shenzhen Commercial Bank τον περασμένο μήνα.

Ο αριθμός έκδοσης πιστωτικών καρτών στην Κίνα, αναρριχήθηκε 13 φορές, φθάνοντας στα 40 εκατ. κάρτες τα δύο τελευταία χρόνια, μετά την αύξηση των εισοδημάτων στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Οι μετοχές της Ping An υποχώρησαν 2,25%, φθάνοντας στα 26,05 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, στη 1:20 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 84% και είχαν την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, χαμηλότερη της ανόδου 103% των μετοχών της China Life Insurance Co. και της ανόδου 87% της Berjaya Capital Bhd της Μαλαισίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα