Hewlett-Packard: Στα ύψη οι μετοχές της στην Ευρώπη

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2006 11:22
UPD:11:23

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν στην Ευρώπη οι μετοχές της Hewlett-Packard Co., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, μετά τα υψηλότερα κέρδη των εκτιμήσεων των αναλυτών, αλλά και τη διεύρυνση της ανόδου έναντι της ηγέτιδας της αγοράς Η/Υ, Dell Inc.

Οι μετοχές της διαπραγματεύθηκαν προς 36,63 δολ. η μία στις 9:25 π.μ. στη Γερμανία, 6,4% υψηλότερα σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στη Ν. Υόρκη. Μέσα στο έτος και εκτός της σημερινής ημέρας, οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 20%.

Τα καθαρά κέρδη της Hewlett-Packard αυξήθηκαν στο 1,38 δισ. δολ. ή 48 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση. Η Dell, που θα ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματά της, είπε τον περασμένο μήνα ότι τα προκαταρκτικά της στοιχεία δείχνουν μείωση 21-23 σετνς των κερδών ανά μετοχή, εκτός των προβλέψεων των αναλυτών για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Οι μετοχές της Dell, οι οποίες υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών μετά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών της στοιχείων, έχουν υποχωρήσει 24% φέτος. Χθες, σημείωσαν άνοδο 65 σεντς, φθάνοντας στα 22,73 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα