Ευρώπη: Ανοδικά κινούνται οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2006 10:50

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, μετά την ανακοίνωση της Hewlett-Packard Co. των ΗΠΑ, ότι τα κέρδη της υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Η BP Plc οδήγησε τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου ενεργείας χαμηλότερα, μετά την υποχώρηση της τιμής του αργού πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Ciba Specialty Chemicals AG, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χρωμάτων για πλαστικά στον κόσμο, ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη της θα είναι υψηλότερα. http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/08/17/1228633.htm . Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Zurich Financial Services AG, μετά την ανακοίνωσή της ότι μειώθηκαν τα ασφάλιστρα. http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/08/17/1228630.htm .

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 331,29 μονάδες στις 8:30 π.μ. στο Λονδίνο. Ο Stoxx 50 υποχώρησε 0,1%, όπως και ο Euro Stoxx 50.

Ανοδο 1,1%, στα 16,66 ευρώ η μία, σημείωσαν οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, Nokia Oyj. Κέρδη 1% σημείωσαν οι μετοχές της STMicroelectronics NV, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, φθάνοντας στα 12,58 ευρώ η μία.

Η Hewlett-Packard, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο των αγορών στις ΗΠΑ, ότι τα κέρδη της αναρριχήθηκαν στο 1,38 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 31 Ιουλίου. Επίσης προέβλεψε ότι τα κέρδη της το τρέχον τρίμηνο θα διαμορφωθούν υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του προγράμματος για αγορά ιδίων μετοχών.

Οι μετοχές της BP, της δεύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, υποχώρησαν 0,8%, στις 603 πένες η μία. Οι μετοχές της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας της περιφέρειας, Total SA, σημείωσαν απώλειες 1,3%, φθάνοντας στα 52,95 ευρώ η μία.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου υποχώρησε έως 0,8% φθάνοντας στα 71,33 δολ. το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).

Οι μετοχές της Ciba σημείωσαν άνοδο 5%, φθάνοντας στα 69,35 ελβετικά φράγκα η μία. Οι μετοχές της Zurich Financial, σημείωσαν απώλειες 1,7%, φθάνοντας στα 283 ελβετικά φράγκα η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα