Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2006 07:01

ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΝ το ράλι των πέντε ημερών οι ασιατικές μετοχές, μετά την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού στην Κίνα και την άνοδο των τιμών του πετρελαίου. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της LG Electronics Inc. οδηγούσαν την πτώση.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στις 129,90 μονάδες, στις 12:09 μ.μ. στο Τόκυο. Την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης αναρριχήθηκε σε ποσοστό 3,3%. Οι εταιρείες που εξαρτώνται από τις πωλήσεις τους στο εξωτερικό σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Κίνας στις 18 Αυγούστου να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, για να περιορίσει τις επενδύσεις.

Οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής κινήθηκαν ανοδικά μετά την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου, τη μεγαλύτερη σε τρεις εβδομάδες, ενώ τα μέταλλα, όπως ο χαλκός και ο ψευδάργυρος κινήθηκαν ανοδικά.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, υποχώρησε 0,1%, φθάνοντας στις 16.085,45 μονάδες, ενώ ο Topix έχασε 0,4%. Πτωτικά κινήθηκαν επίσης οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών μετά από έκθεση που έδειξε μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη ξένη αγορά της χώρας.

Ο δείκτης Shanghai Composite που αποτελείται από μετοχές Α-Class σε γιουάν και μετοχές B-Class σε ξένο νόμισμα, υποχώρησε 0,5%, τη στιγμή που ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, σημείωσε απώλειες 1,1%. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία, την Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στις Φιλιππίνες και την Ινδονησία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα