Motorola: Απέσπασε μερίδιο αγοράς από την Nokia

Mε τα μοντέλα της Razr και Slvr, σύμφωνα με την Gartner Inc.
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2006 08:07

ΜΕΡΙΔΙΟ αγοράς από τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Nokia Oyj, απέσπασε το δεύτερο τρίμηνο η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, Motorola Inc., μετά τις πωλήσεις των Razr, Slvr και Ming κινητών, σύμφωνα με μελέτη.

Το μερίδιο αγοράς της Motorola αυξήθηκε στο 21,9%, το υψηλότερο επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των πέντε ετών, από 20,3% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία μελετών, Gartner Inc. To μερίδιο της Nokia υποχώρησε στο 33,6% από το 34%.

Η Motorola με έδρα το Ιλλινόϊς των ΗΠΑ, της οποίας η αύξηση των πωλήσεων υπερέβη τις αντίστοιχες της Nokia επί πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, ήταν η ταχύτερη για εταιρεία κατασκευής κινητών τους τρεις τελευταίους μήνες. Το νέο κινητό της, Motafone, που θα αρχίσει να εξάγεται τον επόμενο μήνα, θα βοηθήσει την Motorola να αποσπάσει την πρώτη θέση από τη Nokia σε αγορές όπως η Ινδία και η Κίνα, σύμφωνα με την Carolina Milanesi, αναλύτρια της Gartner, σε σημερινή τηλεφωνική της συνέντευξη.

«Η Motorola κερδίζει στο εξωτερικό» ανέφερε η Milanesi, συμπληρώνοντας: «Το Razr πωλείται φθηνότερα διευρύνοντας το μερίδιο αγοράς και το Motofone συνδυάζει την ευκολία χρήσης και το σχέδιο σε προσιτή τιμή».

Διεθνώς οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων αυξήθηκαν 18% το δεύτερο τρίμηνο, φθάνοντας στα 229 εκατ. κινητά, σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με την Gartner. Οι πωλήσεις φέτος θα αυξηθούν κατά πάσα πιθανότητα 18%, στα 960 εκατ. κινητά, από 817 εκατ. κινητά που πουλήθηκαν το 2005, επανέλαβε η εταιρεία μελετών. Το 2004 οι πωλήσεις κινητών ήταν 674 εκατομμύρια.

Το δεύτερο τρίμηνο η Motorola πούλησε 50,2 εκατ. τηλέφωνα, 46% υψηλότερα, από τα 34,3 εκατ. κινητά πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την Gartner. Τα μοντέλα Razr και Slvr, προσελκύουν αγοραστές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ενώ το μοντέλο Ming με την κάμερα, αύξησε τη ζήτηση στην Κίνα, σύμφωνα με την Milanesi.

Oι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων της Nokia, αυξήθηκαν στα 77,1 εκατ. το τρίμηνο, από 61,2 εκατ. κινητά, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την Gartner. Η Nokia απώλεσε μερίδιο αγοράς και την πρώτη θέση στη Βόρειο Αμερική, υποχωρώντας στην τρίτη θέση, σύμφωνα με την Milanesi. H Motorola είναι ηγέτιδα της αγοράς στη Βόρειο Αμερική, όπου την ακολουθεί η Samsung Electronics Co.

To μερίδιο αγοράς της Samsung που εδρεύει στη Ν. Κορέα, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κινητών παγκοσμίως, υποχώρησε στο 11,1% το δεύτερο τρίμηνο από το 12,5% το πρώτο τρίμηνο.

«Η Nokia και η Motorola συνεχίζουν να εδραιώνουν τη θέση τους στην αγορά, ωστόσο η Samsung χρειάζεται να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στον σχεδιασμό. Στην τεχνολογία είναι πολύ καλή», υπογράμμισε η Milanesi.

H Sony Ericsson Mobile Communications Ltd., το joint-venture κατασκευής κινητών της Sony Corp. και της Ericsson AB, ξεπέρασε την LG Electronics Inc. στην τέταρτη θέση. Το μερίδιο αγοράς της Sony Ericsson αυξήθηκε στο 6,7% από 6,1% το πρώτο τρίμηνο. Το μερίδιο αγοράς της LG, υποχώρησε στο 6,3% από το 6,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα