Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2006 08:09

* ΕΞΠΡΕΣ: "Συσπείρωση δυνάμεων λόγων ξένων επενδυτών. Η εγχώρια αγορά "απαντά" στο άνοιγμα του Δημοσίου σε ιδιωτικά κεφάλαια από το εξωτερικό".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τα σχέδια για ΟΤΕ, ΑΤΕ, ΤΤ. Νέα "γενιά" αποκρατικοποιήσεων. Telefonica, France Telecom και Deutsche Telekom οι μνηστήρες του ΟΤΕ".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Μοντέλο Εμπορικής στον ΟΤΕ. Ο υπουργός Οικονομίας καταρτίζει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2007".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κύμα ανατιμήσεων απειλεί βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Στελέχη της αγοράς τροφίμων μιλούν για επιβάρυνση κόστους λόγω καυσίμων".

Ανατιμήσεις

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "θέματα που αφορούν τιμές, ανταγωνισμό, πληθωρισμό και επενδύσεις θα συζητηθούν σήμερα, σε συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠ.ΑΝ. με εκπροσώπους του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας τροφίμων. Θεωρείται βέβαιο ότι ο υπουργός θα επιμείνει στο ζήτημα των ανατιμήσεων, χωρίς να επιδιώξει "συμφωνίες κυρίων". Τα στελέχη της αγοράς θα επιμείνουν στο ότι το παραγωγικό και το κόστος διακίνησης αγαθώς, έχει επιβαρυνθεί λόγω πετρελαίου".

Δημόσιο

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "ένα νέο σκηνικό- οι παράμετροι του οποίου μόλις αρχίζουν να διαφαίνονται - δημιουργεί για την εγχώρια αγορά η έκταση του ανταγωνισμού που φέρνει το Δημόσιο ανοίγοντας τις ελεγχόμενες από το ίδιο επιχειρήσεις σε ιδιωτικά κεφάλαια. Μετά την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας στην Credit Agricole, η στρατηγική συνεργασία της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) με τον γαλλικό όμιλο Suez δείχνει, σύμφωνα με την αγορά, την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει το παιχνίδι σε μια σειρά νευραλγικών κλάδων της οικονομίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Δημοσίου".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα