Foster's: Στα ύψη οι μετοχές της

Μετά το δημοσίευμα για εξαγορά της από InBev και SABMiller
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2006 08:17

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα 16 ετών αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Foster's Group Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής μπύρας της Αυστραλίας, μετά από δημοσίευμα στην εφημερίδα Morning Herald, το οποίο ανέφερε ότι η InBev NV και η SABMiller Plc μπορεί να σκέφτονται την εξαγορά της.

Το ράλι των μετοχών αύξησε τη χρηματιστηριακή αξία της Foster's στα 12 δισ. δολ. Αυστραλίας, (9 δισ. δολ. ΗΠΑ), τα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2005. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Trevor O'Hoy, ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες του δημοσιεύματος.

Εξαγοράζοντας τη Foster's οι εταιρείες θα αποκτήσουν το 55% της αγοράς μπύρας της Αυστραλίας, με σήματα όπως η μπύρα Victoria Bitter και η Crown Lager. Σημειώνεται ότι η Foster's είναι η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής οίνων στον κόσμο, με αμπελώνες στην Καλιφόρνια, την Αυστραλία και τη Γαλλία, που παράγουν τα κρασιά Beringer, Lindemans και Penfolds.

Οι μετοχές της Foster's σημείωσαν άνοδο 53 σεντς, ποσοστό 9,7%, φθάνοντας στα 5,98 δολ. Αυστραλίας η μία στις 2:20 μ.μ. στο Σύδνεϋ, περιορίζοντας τις απώλειες που σημείωσαν μέσα στο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα