Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2006 08:02

* ΕΞΠΡΕΣ: "Κοινωνική παροχή είναι η συνέχιση των αλλαγών. Σαφές μήνυμα του επιχειρηματικού κόσμου προς την κυβέρνηση εν όψει ΔΕΘ".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ρήξη ΓΣΕΕ - κυβέρνησης. Υποδοχή στη ΔΕΘ με συλλαλητήριο. Ανεβαίνει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Πισωγύρισμα λόγω κάλπης φοβούνται οι βιομήχανοι. Οι πολιτικοί αρχηγοί καταγράφουν προβλήματα και αιτήματα εν όψει ΔΕΘ".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φθινοπωρινές" ενισχύσεις 300 εκατ. σε μικρομεσαίους. Ανοίγουν επιχειρησιακά προγράμματα από Σεπτέμβριο".

ΣΕΒ

Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της οικονομίας ζητεί ο επιχειρηματικός κόσμος, δια στόματος του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου, από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, εν όψει των εξαγγελιών του από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον κ. Καραμανλή, παρουσία των υπουργών Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη και Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, κάλεσε την κυβέρνηση "να μη βυθιστεί σε προεκλογική απραξία και στείρα παροχολογία" , τονίζοντας ότι "η πιο ουσιαστική κοινωνική παροχή είναι η συνέχιση των αναγκαίων αλλαγών".

Μικρομεσαίοι

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "με 300 εκατ. ευρώ θα ενισχυθούν οι μικρομεσαίες, μέσω επιχειρησιακών προγραμμάτων το φθινόπωρο. Το Σεπτέμβριο, θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα αστικής ανάπτυξης 59 εκατ. ευρώ. Το Νοέμβριο θα προκηρυχθεί ο 4ος κύκλος ενισχύσεων ΜΜΕ μέσω των ΠΕΠ (200 εκατ. ευρώ σε εμπόριο και υπηρεσίες). Σύντομα θα υπάρξει πρόγραμμα μηχανοργάνωσης ΜΜΕ 11,8 εκατ. ευρώ, ενώ 24 εκατ. ευρώ διατίθενται μέσω του Interreg III".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα