Elpida: Προοπτική για διπλάσιες πωλήσεις φέτος

Στα ύψη οι μετοχές της
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2006 08:32

ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ πωλήσεις ενδέχεται να εμφανίσει φέτος η

Elpida Memory Inc., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τσιπ μνήμης της Ιαπωνίας, αποτέλεσμα της ζήτησης για ημιαγωγούς που χρησιμοποιούνται σε συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα και οι κάμερες. Οι μετοχές της εταιρείας αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών.

Οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά πάσα πιθανότητα από 400 δισ. γιέν (3,4 δισ. δολ.) και 500 δισ. γιέν, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Yukio Sakamoto, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Τόκυο. Η εταιρεία, τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου είχε έσοδα ύψους 241,6 δισ. γιέν.

Η Elpida, η οποία εμφάνισε πέρυσι ζημίες εξ αιτίας της μεγαλύτερης από ότι αναμενόταν υποχώρησης των τιμών, σκοπεύει να βελτιώσει την κερδοφορία με τσιπ μνήμης που έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Οι ανταγωνίστριές της στη Ν. Κορέα, Samsung Electronics Co. και Hynix Semiconductor Inc. έχουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους από την Elpida.

Oι μετοχές της Elpida αναρριχήθηκαν 2,6%, φθάνοντας στα 5.100 γιέν η μία στις 11 π.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 19 Μαΐου. Το τελευταίο εξάμηνο σημείωσαν άνοδο 19%, έναντι υποχώρησης 2% του δείκτη Nikkei 225.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα