Baoshan Steel: Χαμηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2006 08:47

ΜΕΙΩΣΗ των κερδών για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο εμφάνισε η Baoshan Iron & Steel Co., η μεγαλύτερη βιομηχανία ατσαλιού της Κίνας, καθώς οι τιμές μειώθηκαν, λέγοντας παράλληλα ότι η μείωση των επενδύσεων στη χώρα ενδέχεται να πιέσουν περισσότερο την αγορά.

Τα κέρδη της μειώθηκαν 27%, στα 3 δισ. γιουάν (376 εκατ. δολ.) το δεύτερο τρίμηνο, από 4,1 δισ. γιουάν, πριν από ένα χρόνο. Τα στοιχεία προέκυψαν από την αφαίρεση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου από τα αντίστοιχα του πρώτου εξαμήνου, τα οποία ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία με έδρα τη Σαγκάη.

Η Baoshan Steel μείωσε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τις τιμές για τα σκέλη της General Motors Corp., της Volkswagen AG και της Electrolux AB στη χώρα, καθώς η παραγωγή ατσαλιού στην Κίνα αυξήθηκε 21%.

Οι μετοχές της Baoshan Steel έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 1,2%, έναντι ανόδου 43% του δείκτη Shanghai. Οι μετοχές της υποχώρησα σήμερα έως 0,7%, φθάνοντας στα 4,15 γιουάν η μία διαπραγματεύθηκαν στα 4,17 γιουάν η μία στις 11:30 π.μ., τοπική ώρα. Τα αποτελέσματα της εταιρείας ανακοινώθηκαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα