Απώλειες στη Wall Street

Υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 00:01

ΑΠΩΛΕΙΕΣ σημείωναν οι δείκτες στη Wall Street μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων σχετικά με το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, ο οποίος υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο του από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η πτώση των τιμών πετρελαίου στα κατώτερα επίπεδα από τον Ιούνιο προκάλεσε απώλειες στις μεγάλες εταιρείες του πετρελαϊκού τομέα, ενώ οι επενδυτές ανέμεναν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, από τα οποία θα αναζητούσαν ενδείξεις για τη μελλοντική νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας. Ενδοσυνεδριακά οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 κατέγραφαν πτώση.

Η μετοχή της πετρελαϊκής Exxon Mobil υπέστη απώλειες 1,6% όπως και η Chevron Corp., η οποία σημείωσε πτώση 1,2%. Πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της Apple Computer Inc., καθώς έγινε γνωστό ότι η υπηρεσία της iTunes ενδέχεται να αντιμετωπίσει αυξημένο ανταγωνισμό.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, με τα αρχικά κέρδη να περιορίζονται στη διάρκεια των απογευματινών συναλλαγών, μετά την ανακοίνωση για επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,2%, ενώ άγγιξε ενδοσυνεδριακά το υψηλότερο σημείο του από τις 12 Μαΐου.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 τερμάτισε στις 5.888,30 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,17%, ο δείκτης Xetra DAX στη Φραγκφούρτη έκλεισε στις 5.847,02 μονάδες, με απώλειες 0,14%, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι τερμάτισε με κέρδη 0,23%, στις 5.160,32 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι κλάδοι τραπεζών και φαρμακοβιομηχανιών με τις Glaxosmithkline και AstraZeneca να παρουσιάζουν κέρδη 2% και 1% αντίστοιχα.

Ο αεροναυπηγικός και διαστημικός όμιλος EADS σημείωσε άνοδο 4,2% μετά τα δημοσιεύματα ότι η ρωσική τράπεζα Vneshtorgbank εξαγόρασε μερίδιό του. Αντίθετα, η μετοχή της γερμανικής Commerzbank υπέστη απώλειες, όταν ανακοίνωσε την αγορά μεριδίου στη ρωσική τράπεζα Promsvyazbank.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei τερμάτισε με άνοδο 0,81% έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών, καθώς ενισχύθηκε από την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα