Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, σε συνδυασμό με το σχόλιο της Federal Reserve των ΗΠΑ, ότι «περιορισμένος είναι ο κίνδυνος» από την αναβολή της αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιφέρειας. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Canon Inc. και της Hon Hai Precision Industry Co.

Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. οδήγησαν υψηλότερα των κλάδο της τεχνολογίας, μετά την παρουσίαση από την Intel Corp. ενός νέου chip, πέντε μήνες νωρίτερα από ότι προγραμματιζόταν.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 128,50 μονάδες στις 12:02 π.μ. στο Τόκυο. Ο κλάδος της τεχνολογίας σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των 10 κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei αναρριχήθηκε 0,3%, φθάνοντας στις 15.936,14 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες, την Κίνα και την Ινδονησία. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τα πετρελαιοειδή, όπως της Woodside Petroleum Ltd., μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου, στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, μετά την αποκάλυψη των σχολίων αξιωματούχων της Fed, ότι είναι αμφίβολο το εάν θα αυξήσει πάλι τα επιτόκια μετά από 17 συνεχόμενες αυξήσεις από τον Ιούνιο του 2004.

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed βοήθησαν τις αμερικανικές μετοχές να περιορίσουν τις ζημίες που σημείωναν νωρίτερα μετά την έκθεση για τους καταναλωτές οι οποίοι ήταν περισσότερο απαισιόδοξοι αυτόν τον μήνα.

Χθες το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1,3% στη Ν. Υόρκη, φθάνοντας στα 69,71 δολ. το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Ιουνίου. Κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 69,94 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα