Κοντά στα χαμηλότερα δύο μηνών το αργό

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 07:02

ΚΟΝΤΑ στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς η υποχώρηση της ζήτησης στις ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν θα επηρεάσει τα αποθέματα, σε συνδυασμό με την τροπική καταιγίδα «Ernesto», που κινείται μακριά από τις εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου και αερίου στον Κόλπο του Μεξικό.

Το πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από τα 70 δολ. το βαρέλι χθες, μετά την έκθεση που έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα εννέα μηνών. Πτωτικά κινήθηκα επίσης οι τιμές καθώς ο «Ernesto» κινήθηκε βορειοανατολικά προς τη Φλόριντα και την Καρολίνα, μακριά από τον Κόλπο του Μεξικό, όπου παράγεται περίπου το 1/4 της παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου διαπραγματεύθηκε στα 69,97 δολ. το βαρέλι, 26 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 10:26 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Σήμερα οι τιμές του έχουν ελάχιστη διαφορά από τις περυσινές.

Χθες τα συμβόλαια του πετρελαίου υποχώρησαν 90 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 69,71 δολ. το βαρέλι, το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 20 Ιουνίου.

Οι Αμερικανοί ήταν λιγότερο αισιόδοξοι τον Αύγουστο από οποιαδήποτε άλλη φορά σε εννέα μήνες. Ο δείκτης του Conference Board, υποχώρησε στο 99,6 από 107,0 τον Ιούλιο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση. Η μείωση ήταν η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο και την προέβλεψαν οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές. Οι ΗΠΑ καταναλώνουν περίπου το 25% του πετρελαίου παγκοσμίως.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο έως 34 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 70,20 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Στις 9:59 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 70,05 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα