Απώλειες σημειώνει ο χαλκός στη Σαγκάη

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 07:10

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ η τιμή του χαλκού στη Σαγκάη, μετά την υποχώρηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η ζήτηση του μετάλλου ενδέχεται να περιοριστεί στη δεύτερη σε μέγεθος χώρα κατανάλωσης χαλκού στον κόσμο.

Ο δείκτης του Conference Board υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε εννέα μήνες, καθώς οι υψηλότερες τιμές των καυσίμων τόνωσαν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και η αγορά κατοικιών συρρικνώθηκε. Οι κατασκευαστές είναι οι μεγαλύτεροι χρήστες χαλκού, η τιμή του οποίου υπερδιπλασιάστηκε πέρυσι, καθώς η ζήτηση για αγωγούς και καλώδια αναρριχήθηκε στα ύψη.

Ο χαλκός για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου υποχώρησε έως 860 γιουάν, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 66.950 γιουάν (8.413 δολ.) ο μετρικός τόνος στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Στις 10:32 π.μ., τοπική ώρα, το μέταλλο διαπραγματεύθηκε στα 67.200 γιουάν.

Ο δείκτης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Αύγουστο στο 99,6 από 107,0 που ήταν το Ιούλιο, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση. Οι πωλήσεις παλαιών κατοικιών υποχώρησαν τον Ιούλιο στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της National Association of Realtors την εβδομάδα που πέρασε.

Ο χαλκός για παράδοση Δεκεμβρίου παρέμεινε αμετάβλητος στα 3,384 δολ. η λίμπρα στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης στις 10:33 π.μ., ώρα Σαγκάης.

Το μέταλλο για παράδοση σε τρεις μήνες, σημείωσε άνοδο 60 δολ., ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 7.460 δολ. ο τόνος στο London Metal Exchange στις 10:33 π.μ., ώρα Σαγκάης. Πέρυσι η τιμή του υπερδιπλασιάστηκε και στις 11 Μαΐου αναρριχήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 8.800 δολ. ο μετρικός τόνος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα