Κομισιόν: Επαφές, αλλά όχι συναντήσεις αυτή την εβδομάδα με ΗΠΑ για δασμούς

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 13:55
UPD:13:56
REUTERS/YVES HERMAN

Οι Βρυξέλλες, που μέσα στο Σαββατοκύριακο, δεν εξασφάλισαν τη σαφήνεια, που επιθυμούσαν, για το χρονοδιάγραμμα των δασμών και κυρίως για το πώς μπορούν να εξαιρεθούν, είχαν επισημάνει ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέσα στην εβδομάδα.

Επαφές και όχι συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί αυτή την εβδομάδα ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ για το φλέγον ζήτημα των δασμών, όπως διευκρίνισε σήμερα η Κομισιόν. 

Οι Βρυξέλλες, που μέσα στο Σαββατοκύριακο, δεν εξασφάλισαν τη σαφήνεια, που επιθυμούσαν, για το χρονοδιάγραμμα των δασμών και κυρίως για το πώς μπορούν να εξαιρεθούν, είχαν επισημάνει ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέσα στην εβδομάδα. «Αρκετές επαφές θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση μεταξύ Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων. 

Μετά την εξαίρεση του Καναδά και του Μεξικού, αλλά και την επισήμανση του Ντόναλντ Τραμπ ότι εξετάζει την εξαίρεση και της Αυστραλίας, όλες οι μεγάλες οικονομίες επιδίδονται σε αγώνα δρόμου  για να πετύχουν κάτι ανάλογο. Δεν είναι σαφές τι ακριβώς ανταλλάγματα θα μπορούσαν να προσφέρουν. Ωστόσο στην περίπτωση της Ε.Ε. εκτιμάται ότι η αμερικανική κυβέρνηση ενδεχομένως να πιέσει για αύξηση των αμυντικών δαπανών τις χώρες του ΝΑΤΟ. Οι Βρυξέλλες απορρίπτουν προς το παρόν κατηγορηματικά τη σύνδεση άμυνας και εμπορίου. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα