Σταθερό στο 5,5% παρέμεινε τον Ιανουάριο το ποσοστό της ανεργίας στα κράτη- μέλη του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στις οικονομίες του Οργανισμού υπήρχαν 34,5 εκατομμύρια άνεργοι.
Στην Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 8,6% τον Ιανουάριο. Το ποσοστό αυτό μειώθηκε κατά 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας ή περισσότερο στη Σλοβενία (κατά 0,3 της μονάδας στο 5,9%) και την Ολλανδία (κατά 0,2 της μονάδας στο 4,2%). Αντίθετα, αυξήθηκε κατά 0,2 της μονάδας στην Ιταλία στο 11,1%, επιστρέφοντας στα επίπεδα του Νοεμβρίου 2017.
Εκτός Ευρωζώνης, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε κατά 0,3 της μονάδας στο Ισραήλ (στο 3,7%) και την Ιαπωνία (στο 2,4%) και κατά 0,1 της μονάδας στην Κορέα (στο 3,6%) και το Μεξικό (στο 3,3%). Παρέμεινε σταθερό στις ΗΠΑ (στο 4,1%) και αυξήθηκε κατά 0,1 της μονάδας στον Καναδά (στο 5,9%). Πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι τον Φεβρουάριο το ποσοστό αυτό ήταν σταθερό στις ΗΠΑ, ενώ μειώθηκε στο 5,8% στον Καναδά.
Όσον αφορά στα δεδομένα για τα δύο φύλα, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών μειώθηκε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα, στο 5,6% και ήταν ελαφρά υψηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών (5,4%).
Οι διαφορές στα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των φύλων ήταν αισθητά μεγαλύτερες στην Ευρωζώνη, όπου το ποσοστό των γυναικών ήταν 0,7 της μονάδας υψηλότερο από αυτό των ανδρών. Αντίθετα, στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία η ψαλίδα διαμορφώθηκε στις 0,3 μονάδες.
Οι νέοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας των νέων ηλικίας 15 έως 24 ετών στην περιοχή του ΟΟΣΑ μειώθηκε κατά 0,2 της μονάδας στο 11,4%, αλλά παραμένει υπερδιπλάσιο σε σχέση με αυτό των άλλων ηλικιών.