Γερμανική ενέργεια δίνει ώθηση στις μετοχές

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 12:05
UPD:12:09
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες σκαρφαλώνουν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους δείκτες να λαμβάνουν ώθηση από τις δύο μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις ενέργειας, που αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν «πρωταθλητή» στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των ανανεώσιμων πηγών. 

Πρόκειται για τη συμφωνία της Ε.ΟΝ να εξαγοράσει την Innogy από την ανταγωνίστριά της RWE, σε ακόμη ένα καθοριστικό βήμα στην αναμόρφωση του γερμανικού κλάδου ενέργειας, που απομακρύνεται από πυρηνική ενέργεια και ορυκτά καύσιμα και κάνει «πράσινη» στροφή. Η Innogy βλέπει σήμερα τη μετοχή της να κάνει «άλμα» 16%. Οι μετοχές των RWE και E.ON καταγράφουν άνοδο 11% και 4,6% αντίστοιχα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 με άνοδο 0,5% ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα από τις 28 Φεβρουαρίου. Είναι η έκτη διαδοχική ημέρα ανόδου για τον δείκτη. Κέρδη 0,8% παρουσιάζει ο DAX στη Φραγκφούρτη, ενώ στο +0,6% βρίσκεται ο FTSE 100 στο Λονδίνο. 

Μεταξύ των μεγάλων πρωταγωνιστών της ημέρας είναι και η GKN, καθώς η Melrose παρουσίασε νέα, υψηλότερη επιθετική προσφορά για την βρετανική εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού για αυτοκίνητα.

Ο κλάδος αυτοκινήτου παρουσιάζει άνοδο 0,7%, αψηφώντας την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο Twitter για επιβολή φόρου στα εισαγόμενα αυτοκίνητα από την Ευρώπη, στο πλαίσιο της κόντρας με την Ε.Ε. για τους δασμούς. 

naftemporiki.gr  
   



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα