Γερμανικός πρωταθλητής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 22:29
UPD:23:36
REUTERS/© Jon Nazca / Reuters

Στην εξαγορά της μονάδας «πράσινης» ενέργειας της RWE, Innogy συμφώνησε να προβεί η E.ON. Δημιουργείται έτσι ένας εθνικός πρωταθλητής ανανεώσιμων ενέργειας στη Γερμανία, σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα επιχειρεί να περιορίσει την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα. 

Η συμφωνία αποτιμά την Innogy συμφωνία στα 22 δισ. ευρώ και σηματοδοτεί ένα βήμα καθοριστικής σημασίας για την αναμόρφωση του γερμανικού ενεργειακού τομέα. Βάσει αυτής, η E.ON. θα αποκτήσει το μερίδιο 76,8% της RWE στην Innogy, ενώ η RWE θα αποκτήσει μερίδιο 16,7% στην E.ON. 

Η Innogy φέρεται να είχε προσελκύσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και από άλλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ενέργειας, μεταξύ των οποίων οι Engie, Enel και Iberdrola, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι οι δύο γερμανικές επιχειρήσεις, RWE και Ε.ΟΝ, έχουν μεταμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της ενεργειακής στροφής  της Γερμανίας. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εγκαταλείπει την πυρηνική ενέργεια και επιχειρεί να απομακρυνθεί και από τα ορυκτά καύσιμα, στηριζόμενη στις ανανεώσιμες πηγές. Η μετάβαση αυτή στοίχισε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ σε διαγραφές ενεργητικού και de facto διαχωρισμό των δραστηριοτήτων τους, μετά τη βουτιά των τιμών χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Η E.ON. είναι σήμερα ο μεγαλύτερος επενδυτής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχοντας τοποθετήσει περισσότερα από 10 δισ. ευρώ σε έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας, όπως και αποθήκευσης. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα