Τραμπ και αποθέματα ρίχνουν το πετρέλαιο

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 16:48
UPD:16:48
REUTERS/© Lucy Nicholson / Reuters

Σε τροχιά πτώσης βρίσκεται σήμερα, ύστερα από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις ανόδου, η τιμή του πετρελαίου. Η προοπτική κλιμάκωσης της εμπορικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τις άλλες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, η οποία θα έριχνε συνολικά τη σκιά της στην παγκόσμια ανάκαμψη, αλλά και τα στοιχεία για αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πυροδοτούν ρευστοποιήσεις. 

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί στις 16:45 ώρα Ελλάδος κατά 0,7% στα 62,13 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Νωρίτερα είχε σημειώσει πτώση έως και 1,3% δοκιμάζοντας το ψυχολογικό όριο των 60 δολαρίων. Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ στο Λονδίνο υποχωρεί επίσης 0,65% στα 65,3 δολάρια το βαρέλι. 

Το γεγονός ότι οι τιμές μένουν εν πολλοίς πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι φαίνεται να ικανοποιεί την αγορά. Από την άλλη δεν διακρίνεται προοτική ανόδου, καθώς η αλματώδης ανάπτυξη της αμερικανικής παραγωγής και τα σύννεφα πάνω από το παγκόσμιο εμπόριο υπονομεύουν την προσπάθεια ΟΠΕΚ και Ρωσίας να επαναφέρουν την ισορροπία προσφοράς και ζήτησης 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα