Bayer: Στα ύψη πωλήσεις και εργαζόμενοι στην Κίνα

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2006 08:19

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 22%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο στην Κίνα οι πωλήσεις της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας χημικών της Ευρώπης, Bayer AG, ενώ το εργατικό της δυναμικό αυξήθηκε περίπου κατά 1/3 αποτέλεσμα της ζήτησης για χημικά και πλαστικά.

Η Bayer MaterialScience AG συμμετείχε τα μέγιστα στην άνοδο των πωλήσεων, μετά από αύξησή τους κατά 18% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 524 εκατ. ευρώ (673 εκατ. δο.) ενώ προβλέπεται να υπερβούν το 1 δισ. ευρώ για πρώτη φορά το 2006, σύμφωνα με δήλωση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Βέρνερ Γουένινγκ, σήμερα στη Σαγκάη.

Η παραγωγός της ασπιρίνης, θα δαπανήσει 1,8 δισ. δολ. έως το 2009 στη μεγαλύτερη επένδυσή της στο εξωτερικό, με την κατασκευή εργοστασίων στην Καοζίνγκ της Κίνας, για να καλύψει τη ζήτηση χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές αυτοκινήτων και στις μονώσεις κτιρίων. Το εργατικό δυναμικό της Bayer στην Κίνα αυξήθηκε στους 4.900 ανθρώπους φέτος, από 3.700, αντικατοπτρίζοντας την επέκταση της εταιρείας στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο.

Το 2005 οι πωλήσεις της Bayer στην Κίνα σημείωσαν αύξηση 24%, φθάνοντας στο 1,26 δισ. ευρώ. Το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις άγγιξαν τα 714 εκατ. ευρώ και η εταιρεία στοχεύει να έχει τις ανάλογες πωλήσεις με το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, σύμφωνα με τον Γουένινγκ.

Η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Γερμανίας ανακοίνωσε στις 29 Αυγούστου ότι τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν 11%, αποτέλεσμα των πωλήσεων ασπιρίνης και των σκευασμάτων κατά του διαβήτη. Τα καθαρά κέρδη της Bayer που αγόρασε την ανταγωνίστριά της Schering AG αντί του ποσού των 17 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, αυξήθηκαν στα 452 εκατ. ευρώ, από 406 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 5,8%, φθάνοντας στα 7,1 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα