DHL: Συμφωνία με την εθνική υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2006 08:52

ΣΥΜΦΩΝΙΑ δεκαετούς διάρκειας, ύψους 3,7 δισ. λιρών Αγγλίας (7,1 δισ. δολ.) ετησίως, για την προμήθεια καταναλωτικών αγαθών στην εθνική υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας (National Health Service), έκλεισε η DHL, το σκέλος παράδοσης πακέτων και logistics της Deutsche Post.

Η συμφωνία που έγινε μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρείας DHL είναι αξίας 1,6 δισ. λιρών σε έσοδα για την εταιρεία, η οποία θα διαχειριστεί 22 δισ. λίρες των δαπανών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της DHL.

Το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας είπε ότι το συνολικό ποσόν των δαπανών που θα διαχειριστεί η DHL φθάνει τα 3,7 δισ. λίρες ετησίως. Και οι δύο πλευρές είπαν, ότι μέσα σε 10 χρόνια, η εθνική υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας, θα εξοικονομήσει 1 δισ. λίρες από αυτήν τη συμφωνία.

Με βάση τη συμφωνία η DHL θα ευθύνεται για την παράδοση όλων των εμπορευμάτων καθώς και για την παροχή των υπηρεσιών logistics, αρχικά για 500.000, προϊόντα με τα οποία προμηθεύονται 600 νοσοκομεία και άλλοι φορείς υγείας στην Αγγλία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

H DHL θα δημιουργήσει μία νέα υπηρεσία, η οποία θα αφορά καθαρά στις προμήθειες της εθνικής υπηρεσίας Υγείας της Βρετανίας, την NHS Supply Chain, αναλαμβάνοντας εργασίες τις οποίες σήμερα κάνει καθαρά η National Health Service, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Μεταξύ των προϊόντων με τα οποία θα προμηθεύει η DHL, την NHS, συγκαταλέγονται σεντόνια, ρουχισμός, ιατρικό υλικό, τρόφιμα, εξοπλισμός γραφείου, χαρτικά και προϊόντα καθαρισμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η NHS ο μεγαλύτερος εργοδότης της Ευρώπης, παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της Βρετανίας.

Η συμφωνία της DHL θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά 1.650 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα από 1ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας.

Η DHL, που απασχολεί 70.000 ανθρώπους στη Βρετανία, έχει συνεργαστεί αρκετά χρόνια με την NHS στην παράδοση διαφόρων ειδών στα νοσοκομεία, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της, Σάρα Τζόουνς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα