Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2006 07:52

* ΕΞΠΡΕΣ: "Με τριπλό... "ντα" τρέχει ο αγωγός του πετρελαίου. Πολιτική συμφωνία Πούτιν - Καραμανλή - Παρβάνοφ για Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ενεργειακή συμφωνία - κλειδί. "Ναι" τριών χωρών στον πετρελαιαγωγό. Κοινή διακήρυξη από Κ. Καραμανλή, Βλ. Πούτιν και Γκ. Παρβάνοφ".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Συμφωνία ύστερα από παζάρι. Τι έδωσε η Μόσχα, τι πήρε η Σόφια και τι κερδίζει η Αθήνα. Το παρασκήνιο των συζητήσεων Καραμανλή, Πούτιν και Παρβάνοφ και τα επίσημα κείμενα".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δέσμευση τριών ηγετών για Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Καραμανλής, Πούτιν και Παρβάνοφ συμφώνησαν για το έργο".

Αγωγός πετρελαίου

Η ΝΑΤΕΥΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "υπό την ασφυκτική πλέον πίεση του χρόνου και των ταχύτατων εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα, επετεύχθη, χθες , ιστορική διακρατική συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος - Ρωσίας - Βουλγαρίας για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Γκιόργκι Παρβάνοφ, στο πλαίσιο της συνάντησής τους χθες στην Αθήνα, την οποία προκάλεσε ο Ρώσος ηγέτης, δεσμεύτηκαν να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας στήριξης του έργου κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρόπουλης, μέχρι το τέλος του έτους 2006".

Η ΕΞΠΡΕΣ προσθέτει ότι "έως το τέλος του 2006 θα υπογραφεί διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας- Βουλγαρίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Αυτό προβλέπει η πολιτική διακήρυξη που υπέγραψαν χθες στην Αθήνα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο Βούλγαρος πρόεδρος Γκεόργκι Παρβάνοφ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα