Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές των ασιατικών πλουτοπαραγωγικών εταιρειών, όπως της BHP Billiton και της Sumitomo Metal Mining Co., μετά το ράλι των τιμών των μετάλλων, που τόνωσε τις προσδοκίες μερίδας επενδυτών για την αύξηση των εταιρικών κερδών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,1%, φθάνοντας στις 131,52 μονάδες στις 10:47 π.μ. στο Τόκυο. Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας, όπως της Canon Inc. σημείωναν τις μεγαλύτερες απώλειες μετά την ανακοίνωση των τιμών κατοικιών στις ΗΠΑ, που αύξησαν τις ανησυχίες ότι η συρρίκνωση της εν λόγω αγοράς θα περιορίσει τις δαπάνες των καταναλωτών στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,1%, φθάνοντας στις 16.376,73 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Softbank Corp. μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της Credit Suisse Group για την προοπτική τους. Απώλειες σημείωσαν οι δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, την Ταϊβάν, τη Μαλαισία και την Κίνα, ενώ ανοδικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Ανοδο 4,7% σημείωσαν χθες στη Ν. Υόρκη τα συμβόλαια του χαλκού, τη μεγαλύτερη από τις 6 Ιουλίου. Ο δείκτης των έξι μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του νικελίου, αναρριχήθηκε 3% στο London Metal Exchange, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 4 Αυγούστου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα