Αλλαγή πορείας στην Ευρώπη

Πρωταγωνιστής στις απώλειες ο τομέας τεχνολογίας
Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2006 00:01

ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ από τα υψηλότερα του τελευταίου περίπου τετραμήνου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ η Wall Street ξαναβρίσκει το ρυθμό της χάρη στην υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και του ράλι στους τομείς τεχνολογίας και εμπορευμάτων.

Οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες έχασαν μέρος των προσφάτων κερδών τους μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης που έδειξε ότι ο τομέας των υπηρεσιών αναπτύχθηκε με το χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων επτά μηνών, με πρωταγωνιστές στις απώλειες εταιρείες του τομέα τεχνολογίας.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 των πανευρωπαϊκών blue chips έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,35% στις 1.378,98 μονάδες μετά το υψηλότερο κλείσιμο από τις 11 Μαΐου της Δευτέρας.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 5.884,07 μονάδες με απώλειες 0,43%, στο Παρίσι ο CAC στις 5.172,85 μονάδες με πτώση 0,58% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 στις 5.981,70 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,08%.

«Η πραγματική ανησυχία είναι τι θα συμβεί με τη ζήτηση στην Ευρώπη αν τα επιτόκια συνεχίσουν να αυξάνονται» τόνισαν αναλυτές από το Λονδίνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,3%, ενώ πτώση σημειώθηκε στα 15 από τα 18 χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης. Οι μετοχές έκλεισαν με κέρδη τον Αύγουστο και την περασμένη Παρασκευή, πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου παίρνοντας θάρρος από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και τις ενδείξεις για οικονομική ανάπτυξη, αλλά όχι με τόσο επιθετικό ρυθμό ώστε να ασκηθούν πληθωριστικές πιέσεις.

Πτώση 0,8% σημείωσε ο τίτλος της L' Oreal, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley. Απώλειες 1,9% κατέγραψε και η μετοχή της EDF, καθώς η Credit Suisse αναθεώρησε προς τα κάτω τη σύστασή της για αυτήν.

Χαμηλότερα κατά 2% έκλεισε ο τίτλος της Cap Gemini, μετά τη σύσταση για πώληση που εξέδωσε η Societe Generale. Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,17% κλείνοντας στις 16.385,96 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα