Κοντά στα χαμηλότερα 12 εβδομάδων το αργό

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2006 07:02

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 12 εβδομάδων, σημείωσε το πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζετα,ι ότι τα μέτρα που ενδέχεται να λάβουν τα Ηνωμένα Εθνη για να θέσουν τέλος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, είναι μάλλον απίθανο να περιορίσουν τις φορτώσεις από την τέταρτη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, διαπραγματεύθηκε στα 68,56 δολ. το βαρέλι, 4 σεντς χαμηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 10:12 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Σήμερα οι τιμές του είναι 3,9% υψηλότερες από πέρυσι.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 59 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 68,60 δολ. το βαρέλι χθες και στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 13 Ιουνίου. Το πετρέλαιο υποχώρησε στα 67,95 δολ. το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα μιας ημέρας από τις 22 Μαΐου. Συναλλαγές δεν έγιναν στις 4 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, λόγω του εορτασμού της Ημέρας Εργασίας.

Οι τιμές του πετρελαίου αναρριχήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 78,40 δολ. το βαρέλι στις 14 Ιουλίου, ενώ τον περασμένο μήνα υποχώρησαν, καθώς οι μετεωρολόγοι προέβλεψαν ότι οι τυφώνες δεν θα πλήξουν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικό, σε συνδυασμό με την απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης, αλλά και το πέρας της προθεσμίας που έθεσαν τα Ηνωμένα Εθνη στο Ιράν για να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, χωρίς να του επιβληθούν κυρώσεις.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 1,35 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στο 1,66 δολ. το γαλόνι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Τα συμβόλαιά της υποχώρησαν 5,1% χθες, φθάνοντας στο 1,6465 δολ. το γαλόνι και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 7 Μαρτίου, Σήμερα οι τιμές της είναι 19% χαμηλότερες από πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα