Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2006 08:04

* ΕΞΠΡΕΣ: "Αποκρατικοποίηση ΟΤΕ με ιδιώτες στη διοίκηση. Στρατηγικό επενδυτή στον οποίο θα εκχωρηθεί το management αναζητεί η κυβέρνηση".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τα τρία εμπόδια για την πώληση του ΟΤΕ. "Πράσινο φως" από τη Διυπουργική για την πρόσληψη συμβούλου".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Πέντε μνηστήρες για τον ΟΤΕ. Η επισημοποίηση του σχεδίου για τον στρατηγικό εταίρο πυροδοτεί σενάρια στην αγορά".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ασφαλιστικό: Κατεπείγουσα απογραφή πριν τα μέτρα. Αυστηρές εντολές σε διοικήσεις Ταμείων για μελέτες έως τον Οκτώβριο".

ΟΤΕ

Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "διεθνή στρατηγικό εταίρο για τον ΟΤΕ αναζητεί από χθες επισήμως η κυβέρνηση, αφήνοντας...ανοικτό ορίζοντα για την πλήρη αποκρατικοποίηση και την εξ ολοκλήρου διάθεση του management του Οργανισμού. Η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε να προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες στην πρόσληψη συμβούλων, ώστε το 2007 να δοθεί ποσοστό μετοχών και συμμετοχή στο management".

Ασφαλιστικά Ταμεία

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "σε απογραφή των οικονομικών των ασφαλιστικών Ταμείων προχωρά η κυβέρνηση εν όψει των αλλαγών που σχεδιάζονται στον τομέα, αφού η πολιτική στο μέτωπο αυτό θα καθοριστεί από αυστηρά οικονομικές παραμέτρους, οι οποίες θα προκύψουν μετά από τις αναλογιστικές μελέτες. Για το λόγο αυτό θα πρέπει, έως το τέλος Οκτωβρίου, να έχουν επικαιροποιηθεί οι ήδη υπάρχουσες μελέτες και έως το τέλος του έτους να ολοκληρωθούν οι ισολογισμοί των Ταμείων για τις χρήσεις μέχρι το 2005".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα