Ιαπωνία: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,25%

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2006 07:52

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ, στο 0,25% διατήρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας τα επιτόκια, κρίνοντας ότι η οικονομία δεν αναπτύσσεται τόσο γρήγορα ώστε να υπαγορεύει δεύτερη αύξηση μέσα σε δύο μήνες.

Ο διοικητής της Bank of Japan και τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, διατήρησαν τα βασικά επιτόκια δανεισμού αμετάβλητα για δεύτερο μήνα, μετά την αύξησή τους από τα επίπεδα κοντά στο μηδέν τον Ιούλιο, την πρώτη αύξηση σε χρονικό διάστημα περίπου έξι ετών. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 116,26 έναντι του δολαρίου στις 12:56 μ.μ. στο Τόκυο, από 116,27 γιέν που ήταν πριν από την ανακοίνωση για τη διατήρηση των επιτοκίων. Ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,6%, περιορίζοντας μέρος των χθεσινών απωλειών του 1,7%, των μεγαλύτερων μέσα σε ένα μήνα.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, σημείωσαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε τρία χρόνια στις 25 Αυγούστου, όταν έκθεση της κυβέρνησης έδειξε ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν με το ήμισυ του ρυθμού της πρόβλεψης τον Ιούλιο, αυξάνοντας τις εικασίες ότι η Κεντρική Τράπεζα θα καθυστερήσει να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων μέχρι το επόμενο έτος. Οι τιμές, εξαιρουμένων των νωπών τροφίμων, αυξήθηκαν 0,2% τον Ιούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα