Microsoft: Φθηνότερη έκδοση του Xbox 360 στην Ιαπωνία

Με στόχο την αύξηση των πωλήσεων
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2006 07:31

ΣΧΕΔΙΑ, για την διάθεση μια πιο φθηνής έκδοσης του ηλεκτρονικού της παιχνιδιού Xbox 360, στην Ιαπωνία, από τις 2 Νοεμβρίου, κάνει η Microsoft Corp., σε μια προσπάθεια τόνωσης των πωλήσεων, πριν τη διάθεση του PlayStation 3 από την Sony Corp.

Το φθηνότερο μοντέλο θα πωλείται προς 29.800 γιέν (256 δολ.) και δεν θα διαθέτει τον σκληρό δίσκο και τα αξεσουάρ της έκδοσης που κοστίζει σήμερα 39.785 γιέν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Microsoft, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης δύο παιχνίδια δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα για να δελεάσει τους αγοραστές.

Η Microsoft βασίζεται στο ότι βρίσκεται ένα χρόνο μπροστά από το PlayStation 3, αλλά και στις χαμηλότερες τιμές, για να αντιστρέψει την κυριαρχία της Sony, καθιστώντας την δεύτερη στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο. Σημειώνεται ότι η Microsoft ενδέχεται να ευνοηθεί περισσότερο, μετά την απόφαση της Sony αυτήν την εβδομάδα να μειώσει τον στόχο των εξαγωγών του PS3 για τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία στα 2 εκατ. παιχνίδια, έως τον Μάρτιο του 2007, εξ αιτίας ελλείψεων μερών του παιχνιδιού.

Η Sony είπε ότι σχεδιάζει να διαθέσει 1,2 εκατ. PS3 στην Ιαπωνία φέτος, με 100.000 την πρώτη κιόλας ημέρα. Η Microsoft σχεδιάζει να διαθέσει 10 εκατ. Xbox 360, πριν από την διάθεση του PlayStation 3, που έχει οριστεί για τις 11 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα