Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2006 08:01

* ΕΞΠΡΕΣ: "Νέες αποκρατικοποιήσεις με μόνο 20% στο Δημόσιο. Η νομοθετική αλλαγή στα δικαιώματα μειοψηφίας "ανοίγει" τα πακέτα μετοχών ΔΕΚΟ".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "¶νοιγμα της Σοφοκλέους. Στρατηγικές κινήσεις για να αποφύγει το Χρηματιστήριο την περιθωριοποίηση. Νέοι τίτλοι στο ταμπλό- Διεθνής συμμαχία".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Ραντεβού των 30 στο Λονδίνο. Οι εισηγμένες της μεγάλης κεφαλαιοποίησης παρουσιάζουν τα θέλγητρά τους σε 80 διεθνή funds".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανεβάζουν ταχύτητα" μεταποίηση και οικοδομή. Θετικές επιδόσεις καταγράφει η ΕΣΥΕ στους δύο τομείς".

Σοφοκλέους

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού της Σοφοκλέους από τη διοίκησή της. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο πρόσληψης συμβούλου που θα διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας της ΕΧΑΕ με διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές. Ταυτόχρονα το ΧΑ αποκτά τις πρώτες πέντε χρηματιστηριακές εταιρείες από το εξωτερικό που γίνονται μέλη εξ αποστάσεως, ενώ πιθανή θεωρείται και νέα αναπροσαρμογή του Επικουρικού".

Χρηματιστηριακή αγορά

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "τετ α τετ με 80 από τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτικούς οίκους πρόκειται να έχουν σε δεκαπέντε ημέρες στο Λονδίνο τριάντα εγχώριες εισηγμένες εταιρείες από την κατηγορία της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Για πρώτη φορά το Χρηματιστήριο Αθηνών αναλαμβάνει αυτού του είδους την πρωτοβουλία, διοργανώνοντας το πρώτο Annual Greek Roadshow, πλασάροντας δυναμικά τις ελληνικές επιχειρήσεις, καλώντας τα μεγαλύτερα επενδυτικά "σπίτια" του εξωτερικού να πάρουν θέση στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα