Νέες πιέσεις στο πετρέλαιο

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 10:20
UPD:10:22
REUTERS/STAFF

Σε τροχιά πτώσης βρίσκονται σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι προειδοποιήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας για την εκρηκτική αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ πυροδοτούν φόβους για διατήρηση του πλεονάσματος προσφοράς στην αγορά. Παρόλα αυτά οι προσδοκίες για μείωση της παραγωγής στη Σαουδική Αραβία από το Μάρτιο και το αδύναμο δολάριο συγκρατούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις απώλειες. 

Η τιμή του μπρεντ παρουσιάζει αυτή την ώρα πτώση 0,2% στα 62,60 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί κάτω από τα 60, στα 59,06 δολάρια το βαρέλι. Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα το μπρεντ είχε υπερβεί τα 70 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό είχε ανέλθει πάνω από τα 65 δολάρια. 

Το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, του ισχυρότερου μέλους του ΟΠΕΚ, ανακοίνωσε ότι η παραγωγή αργού της Aramco το Μάρτιο θα υποχωρήσει στα 100.000 βαρέλια ημερησίως, ενώ οι εξαγωγές του βασιλείου θα διατηρηθούν κάτω από τα 7 εκατ. βαρέλια  ημερησίως, σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί ισορροπία προσφοράς και ζήτησης στην αγορά. 

Το κλειδί για την ισορροπία όμως έχει πάψει να βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας. Το κρατούν πλέον και οι Αμερικανοί ανεξάρτητοι παραγωγοί. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα