Novartis: Δεν σχολιάζουμε φήμες και επιλεκτικές διαρροές

«Δεν υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο εναντίον της εταιρείας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 10:01
UPD:10:02
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Η εταιρεία σημειώνει ότι «ο δημόσιος διάλογος γύρω από την υπόθεση περιλαμβάνει ανακρίβειες, εικασίες, πολιτική αντιπαράθεση,  καθώς και αναφορές χωρίς κανένα σεβασμό σε εργαζόμενους» της.

Για «ανακρίβειες» και «εικασίες» σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται από ελληνικές και αμερικανικές αρχές κάνει λόγο η Novartis σε ανακοίνωσή της, επαναλαμβάνοντας την επιδίωξή της να διαλευκανθεί η υπόθεση «το ταχύτερο δυνατό με διαφάνεια και ειλικρίνεια από όλους τους εμπλεκομένους».

«Καθώς η ερευνητική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο γύρω από τις φήμες και τις κατηγορίες που αναπαράγονται στα ΜΜΕ, οι οποίες είναι αποτέλεσμα επιλεκτικών διαρροών ενός απόρρητου φακέλου και μέρος της προανάκρισης» αναφέρει συγκεκριμένα η Novartis, επισημαίνοντας ότι «το περιεχόμενο του φακέλου αυτού δεν μας είναι γνωστό στο σύνολό του, ούτε υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο εναντίον της εταιρείας ή εργαζομένων της».

Η εταιρεία σημειώνει ότι «ο δημόσιος διάλογος γύρω από την υπόθεση περιλαμβάνει ανακρίβειες, εικασίες, πολιτική αντιπαράθεση,  καθώς και αναφορές χωρίς κανένα σεβασμό σε εργαζόμενους» της.

Η πραγματικότητα, όπως αναφέρει, «είναι ότι για περισσότερους από 14 μήνες  η Novartis συνεργάζεται με τις ελληνικές και αμερικανικές αρχές ενώ  διεξάγει και τη δική της εσωτερική έρευνα».

Η εταιρεία δηλώνει αποφασισμένη «να κατανοήσει σε βάθος τα δεδομένα της υπόθεσης» και διαβεβαιώνει ότι θα δράσει ανάλογα «για τυχόν πράξεις που δε συνάδουν με τα υψηλά ηθικά επιχειρηματικά της πρότυπα».  Τονίζει ακόμη ότι θα προστατεύσει «την εταιρεία και τους ανθρώπους μας με κάθε δυνατότητα που μας δίνουν οι κανόνες δικαίου».

Προσθέτει τέλος ότι η δέσμευσή της στη χώρα και η έμπρακτη υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών και της ελληνικής κοινωνίας «παραμένουν ανεπηρέαστες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα