Ανάσα ανακούφισης στις διεθνείς αγορές

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 10:22
UPD:10:29
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Σε θετικό βηματισμό επανήλθαν σήμερα οι διεθνείς αγορές, μετά την πλέον επώδυνη εβδομάδα από το 2011. Με τους ταύρους να δίνουν το «παρών» άνοιξαν πριν από λίγο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αξιών, ενώ νωρίτερα σταθεροποιητικές και ελαφρώς ανοδικές τάσεις είχαν επικρατήσει στις αγορές της Ασίας.  Σε τροχιά ανάκαμψης τέθηκαν επίσης οι τιμές του πετρελαίου και άλλων βασικών εμπορευμάτων,  βρίσκοντας στήριγμα στη νέα υποχώρηση του δολαρίου.

Πρωινά χαμόγελα στην Ευρώπη

Το κουδούνι της έναρξης βρήκε τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων να ανακάμπτουν. Άνοδο της τάξης του 1% παρουσιάζουν αυτή την ώρα ο DAX στη Φραγκφούρτη, ο CAC 40 στο Παρίσι, ο IBEX 35 στη Μαδρίτη και ο FTSE 100 στο Λονδίνο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται περίπου 0,9%, με «οδηγό» τράπεζες και μεταλλευτικές βιομηχανίες.

Δεδομένης της έντονης νευρικότητας των προηγούμενων ημερών,  κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί η συνεδρίαση. Traders σχολίαζαν, ωστόσο, στο Reuters, πως οι ευρωπαϊκές αγορές φαίνεται να βρίσκουν σήμερα στηρίγματα.

Ανάκαμψη στην Ασία

Οι εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης, που την περασμένη εβδομάδα δέχθηκαν σφυροκόπημα ήταν οι  μεγάλοι πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Ο Σύνθετος Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,8% στις 3.154,13 μονάδες, ύστερα από απώλειες 10% στις πέντε προηγούμενες συνεδριάσεις. Άνοδο 1,29% είχε ο CSI 300 με τα «βαριά χαρτιά» της αγοράς. Οριακή ήταν από την άλλη η μεταβολή για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ άνοδο περίπου 0,5% σημείωσε ο BSE στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Κλειστό παρέμεινε το Χρηματιστήριο του Τόκιο, λόγω αργίας.

Σε τροχιά ανόδου το πετρέλαιο 

Άνοδο μεγαλύτερη του 1% παρουσιάζουν σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ ενισχύεται  περίπου 1,4% στα 63,7 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου. Στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ανακάμπτει 1,5% υπερβαίνοντας και πάλι τα 60 δολάρια βαρέλι.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα