Κοντά στα χαμηλότερα πέντε μηνών το αργό

Καθώς εικάζεται ότι το Ιράν θα αναστείλει το πυρηνικό του πρόγραμμα
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2006 07:02

ΚΟΝΤΑ στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά τη χθεσινή του υποχώρηση, καθώς φαίνεται ότι το Ιράν, η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, ενδέχεται να αναστείλει τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Το Ιράν ενδέχεται να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα για δύο μήνες, εάν τα Ηνωμένα Εθνη σταματήσουν να κινούνται προς την επιβολή κυρώσεων στη χώρα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τα μέλη του ΟΠΕΚ, που αντλεί το 40% του πετρελαίου παγκοσμίως, αποφάσισαν χθες να διατηρήσουν αμετάβλητες τις ποσοστώσεις παραγωγής.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου διαπραγματεύθηκε στα 65,81 δολ. το βαρέλι, 20 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης στις 10:45 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Σήμερα οι τιμές του είναι 3,9% υψηλότερες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 64 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 65,61 δολ. το βαρέλι χθες και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 27 Μαρτίου. Το πετρέλαιο σημείωσε απώλειες για έκτη ημέρα, τις μεγαλύτερες από τον Οκτώβριο του 2003.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο έως 32 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 64,87 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Τα συμβόλαια που λήγουν στις 14 Σεπτεμβρίου, διαπραγματεύθηκαν στα 64,75 δολ. το βαρέλι στις 9:36 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα