Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2006 07:01

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων υποχώρησαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton και της Nippon Mining Holdings Inc., μετά την υποχώρηση των τιμών του χαλκού και του αργού πετρελαίου, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η ζήτηση σε Κίνα και ΗΠΑ θα περιοριστεί.

Οι μετοχές κάποιων εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Samsung Electronics Co. και της Fuji Photo Film Co., κινήθηκαν ανοδικά, καθώς εικάζεται ότι το χαμηλότερο κόστος των καυσίμων θα αυξήσει τις δαπάνες των καταναλωτών στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Ασίας.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index έχασε 0,2%, φθάνοντας στις 126,09 μονάδες στις 11:10 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 7 Αυγούστου. Ο δείκτης χθες σημείωσε απώλειες 1,9%, τις μεγαλύτερες, σε χρονικό διάστημα επτά εβδομάδων.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index, υποχώρησε 1%, ενώ στην Ιαπωνία ο Nikkei 225, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση. Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές στην Ταϊβάν, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και τη Ν. Ζηλανδία. Ανοδικά κινήθηκαν αλλού.

Ο δείκτης MSCI Asia-Pacific Materials υποχώρησε 1,7%, έχοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από οποιονδήποτε άλλο κλάδο. Οι μετοχές της BHP Billiton, της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, υποχώρησαν 3,9%, φθάνοντας στα 25,10 δολ. Αυστραλίας η μία.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, υποχώρησε 4,6%. Απώλειες 4,6% σημείωσε ο χαλκός, τις μεγαλύτερες από τις 17 Αυγούστου. Το αλουμίνιο υποχώρησε 5,4%, το νικέλιο απώλεσε 1,8% και ο ψευδάργυρος σημείωσε απώλειες 6,9%. Η Κίνα, είναι η μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης χαλκού παγκοσμίως.

Χθες το αργό πετρέλαιο σημείωσε απώλειες 1%, φθάνοντας στα 65,61 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 27 Μαρτίου. Οι τιμές του έχουν υποχωρήσει τις έξι τελευταίες ημέρες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Οκτώβριο του 2003. Προσφάτως, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 65,71 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα