Mixi: Στα ύψη οι μετοχές της στο Τόκυο

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 08:11

ΣΤΑ ύψη αναρριχήθηκαν την πρώτη ημέρα της εισόδου της στο Χρηματιστήριο, οι μετοχές της Mixi Inc., του ταχύτερα αναπτυσσόμενου κοινωνικού site στο Internet της Ιαπωνίας, προσελκύοντας τους επενδυτές με τις κερδοφόρες υπηρεσίες του, που προσέθεσαν 1,6 εκατ. μέλη σε τέσσερις μήνες.

Οι επενδυτές προσέφεραν 2,43 εκατ. γιέν ανά μετοχή, 57% υψηλότερα από την τιμή προσφοράς, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της Mixi, να ανέρχεται στα 172,5 δισ. γιέν (1,5 δισ. δολ.). Οι μετοχές δεν διαπραγματεύθηκαν επειδή υπήρχαν προσφορές για διπλάσιες αγορές του αριθμού των μετοχών που πουλήθηκαν από την εταιρεία που εδρεύει στο Τόκυο.

Ο ιδρυτής της Mixi, Κένζι Καζαχάρα, προέβλεψε στις 8 Σεπτεμβρίου ότι οι πωλήσεις θα υπερδιπλασιαστούν τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2007, φθάνοντας τα 4,8 δισ. γιέν και τα προ φόρων κέρδη από τη λειτουργία της θα αυξηθούν 89%, στο 1,7 δισ. γιέν. Ο Καζαχάρα, 30 ετών, κατέχει 45.700 μετοχές, αξίας 111 δισ. γιέν.

Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της Mixi μέχρι τον Ιούλιο, από τα 3,4 εκατ. ανθρώπους τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον Καζαχάρα. Το site MySpace.com της News Corp., παρόμοιο της Mixi, έχει περισσότερα από 100 εκατ. προφίλ μελών.

Η παροχή υπηρεσιών από τα site κοινωνικής μορφής στο Internet, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνούν με άλλα μέλη και να ανταλλάσσουν απόψεις για τα κοινά τους ενδιαφέροντα. Η Mixi πραγματοποιεί το 80% των κερδών της από τη διαφήμιση και το υπόλοιπο από τις αμοιβές για την παροχή των υπηρεσιών της.

Οι μετοχές της Gomez Consulting Co., της εταιρείας σχεδιασμού Web site που εδρεύει στο Τόκυο, αναρριχήθηκαν 161% από τις 16 Αυγούστου, πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους, έχοντας τη μεγαλύτερη απόδοση από δημόσια εγγραφή στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα