Ισχυροποίηση του γιέν έναντι δολαρίου και ευρώ

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 07:22

ΑΝΟΔΙΚΑ, για δεύτερη ημέρα κινήθηκε το ιαπωνικό γιέν, καθώς εικάζεται ότι η Κίνα θα επιτρέψει την ταχύτερη άνοδο του νομίσματός της, πριν την επίσκεψη στο Πεκίνο του υπουργού Οικονομίας των ΗΠΑ, Henry Paulson, αυτήν την εβδομάδα.

Το γιέν διεύρυνε την άνοδό του από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών έναντι του δολαρίου τα οποία άγγιξε στις 12 Σεπτεμβρίου, μετά τη χθεσινή δήλωση του Paulson ότι η Κίνα θα πρέπει να απελευθερώσει το νόμισμά της. Ισχυρό κινεζικό νόμισμα ενδέχεται να καταστήσει πιο φθηνά για τους καταναλωτές τα ιαπωνικά αγαθά και να αυξήσει το κόστος των κινεζικών εξαγωγών.

Εναντι του δολαρίου το γιέν ισχυροποιήθηκε στα 117,42 στις 11:52 π.μ. στο Τόκυο, από 117,68 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το ιαπωνικό νόμισμα αναρριχήθηκε στα 149,09 ανά ευρώ, από 149,32. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το γιέν θα αναρριχηθεί σήμερα στα 117 έναντι του δολαρίου. Το ιαπωνικό νόμισμα σημείωσε σήμερα άνοδο έναντι των 14 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της βρετανικής λίρας, του ελβετικού φράγκου και του δολαρίου του Καναδά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα